Comunicat

MASSIVA  AFLUÈNCIA DE  PÚBLIC  AL  CINE LA UNIÓ
AMB  LA  PEL·LÍCULA  “OCHO APELLIDOS VASCOS”

IMG_20140430_222920

Del 27 d’abril al 4 de maig s’ha projectat al Cine la Unió la pel·lícula espanyola “Ocho apellidos vascos”. S’havia programat cinc sessions perquè s’esperava que l’assistència de públic fora elevada, però tots els pronòstics foren superats perquè la resposta dels espectadors ha sigut històrica. Davant esta situació, el Cine la Unió ha fet un gran esforç per complaure la gran demanda i les sessions s’ampliaren fins a nou perquè tots els interessats pogueren veure la pel·lícula. En total durant estos dies han passat pel cine la Unió 4.426 espectadors. Avancem que a finals de maig tornarem a projectar “Ocho apellidos vascos” per complaure als espectadors que encara no han tingut l’oportunitat de veure-la.

Són nombrosos els veïns del Camp de Túria que han elegit la nostra sala per veure esta famosa pel·lícula, el que ens anima a seguir treballant amb il·lusió per convertir este cine en un dels referents culturals de la comarca, recuperant així el lloc que per història i tradició li correspon. Esta històrica sala, que començà la seua activitat l’any 1926 amb la programació de pel·lícules mudes, està considerada actualment la sala en actiu més antiga dels cines valencians. A més fou també pionera en la difusió del cine sonor l’any 1930.

La Unió Musical és una entitat sense ànim de lucre i la seua sala de cine és l’única de Llíria que està gestionada pels propis socis  (com sempre ha sigut a la Unió).  El compromís de la Unió Musical amb la ciutat de Llíria i amb el Camp de Túria va més enllà de potenciar sols  l’activitat lúdica, perquè a més considerem que el cine és cultura. El nostre compromís també es dirigeix al món educatiu, per això col·laborem periòdicament amb l’Escola Oficial d’Idiomes de Llíria projectant pel·lícules en versió original (sobretot en anglés i francés). També hem començat a col·laborar amb els col·legis i instituts de Llíria per oferir sessions matinals de cine aptes per als seus alumnes. Així, el passat 30 d’abril oferirem per als alumnes de secundària la pel·lícula espanyola  “Vivir es fácil con los ojos cerrados”.

El Cine la Unió ofereix una programació estable tots els caps de setmana de l’any projectant les millors pel·lícules d’estrena d’àmbit internacional. Per als dies 10 i 11 de maig ja està anunciada la pel·lícula “Pompeya” que recentment s’ha estrenat a Espanya.  El públic de Llíria i de la comarca té la possibilitat de veure estes pel·lícules prop de casa i a un preu molt econòmic (4 euros els xiquets i 4,50 els adults). A més, oferim descomptes en el preu de l’entrada per sopar en alguns bars i restaurants de Llíria..

Malgrat les dificultats econòmiques que existeixen per a portar endavant l’activitat de projectar cine: elevats impostos (21% d’IVA) i canvis en els equips de projecció (substitució de les màquines de 35 mm per les costosíssimes digitals), continuem millorant les condicions tècniques de la sala. Per això en desembre de 2012 fórem la primera sala de Llíria en instal·lar una nova màquina de projecció digital que millora la qualitat d’imatge. I continuem  treballant per millorar també el sistema de so de la sala.

El Cine la Unió ofereix servici de bar a la pròpia sala i al baret del vestíbul del teatre hem muntat una exposició sobre la història del cine d’esta Societat. En esta mostra es presenta una selecció de cartells de pel·lícules antigues, així com prospectes de mà il·lustrats amb les pel·lícules que s’oferiren des de l’any 1942. També es mostra un gran projector de pel·lícules en format 35 mm de l’any 1950.

                                                                                          Unió Musical de Llíria
4 de maig de 2014

Escribir una respuesta

Deuris gastar aquetes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>